Afenginn

En kalejdoskopisk rejse gennem ekstatisk beruselse og lyrisk melankoli fra et af Danmarks mest originale live-bands med et helt særligt take på nordisk folk.

Afenginns syvende album Klingra udkom internationalt d. 11.oktober 2019 og er allerede i Danmark blevet udråbt til et “fuldendt nord-atlantisk mesterværk” i GAFFA.  
Med Klingra har Afenginn’s komponist og kunstneriske leder Kim Rafael Nyberg skabt en smuk og medrivende post-klassisk plade der tager udgangspunkt i cyklus og gentagelse. Både musikken og teksten (på Færøsk) er komponeret med brug af gentagelse og cirkulær bevægelse. Ligesom et urværk mødes parallelle temaer på specifikke punkter, skabende både dissonans og rene klange. Den overordnede oplevelse er dybt meditativt og melankolsk, men altid med lys og håb.

Afenginn har modtaget 8 Danish Music Awards, Carl Prisen, Dansk Musiker Forbunds Live Pris, Kunstrådets Ung Elite satsning og en lang række andre hædersbevisninger. Orkestret har optrådt på festivaler, koncertsale og klubber over hele Europa, USA, Australien, m.fl.

Pressen siger om Afenginn
★★★★★★ “Et helstøbt nordatlantisk mesterværk” (GAFFA om Klingra, 2019)
★★★★★★ “Et symfonisk mesterværk” (GAFFA om OPUS, 2016)
★★★★★★ ”Afenginn har i en årrække befundet sig på et svimlende højt niveau, når det gælder komposition, udtryk og originalitet. Det var en mageløs oplevelse at være i selskab med Afenginn i går.” (GAFFA om Afenginn live)
★★★★★✩ “En fantastisk musikalsk drømmerejse” BT (DK)
“Simply fantastic!” Sound and Image (DE)
Forhåndsvisning af YouTube-video Afenginn: Skapanin (The Creation) HD - official video from the album Klingra Forhåndsvisning af YouTube-video Afenginn: Skapanin (live from Copenhagen, 2019) new Forhåndsvisning af YouTube-video Afenginn: Quicksilver, live at Hotel Cecil, Copenhagen
Koncerten på NygadeHuset starter kl. 20.00
Dørene åbner kl. 19.00
Billetten koster: kr. 170,- (inkl. gebyr)
Studerende: kr. 95,- (inkl. gebyr)