Koncert: Randi Laubek

Kan country og kinesisk kombineres? Kig forbi NygadeHuset og hør når Randi Laubek besøger os d. 9. februar

Randi Laubek

Er en ener i dansk musik, altid søgende og eksperimenterende bevæger hun sig, med sin store stemme, ubesværet rundt i grænselandet mellem pop, soul, jazz, klassisk, country og worldmusic. 

Koncerten består af sange fra hele Laubeks bagkatalog, heriblandt numre fra den seneste EP “Jetty Out To Sea” – et møde mellem klassiske, kinesiske strengeinstrumenter og tonalitet og Laubeks eget sangskriverunivers.  Med sig har hun pianisten, komponisten m.m. Anders P. Jensen der udover sin egen elektroniske karriere, bl.a har sat sit aftryk hos kunstnere som Cancer, Thulebasen, Iceage, Love Shop, Hanne Boel og Caroline Henderson og har været en fast samarbejdspartner for Laubek siden den prisbelønnede debut “Ducks And Drakes” fra 1997.


Med sin nye ep Jetty Out To Sea sprænger hun rammerne og lader nye verdener mødes. Ep’ens sange er resultatet af mødet med kinesiske instrumenter og tonalitet og Randi Laubeks eget sfæriske univers med rødder i klassisk singer songwriting og lån af country-musikkens steel guitar.
For to år siden hørte Randi Laubek en koncert på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med kinesiske musikere fra Central Conservatory of Music, Beijing. Her forelskede hun sig hovedkuls i klangen af de asiatiske instrumenter Yangqin og Guzheng. Randi Laubek oplevede et slægtskab til den strengebaserede afdeling af sin egen musik, og koncerten ansporede hende til at skrive en lille flok sange, som er frit og uandægtigt inspireret af
asiatisk melodik og harmonik.

Et år og en god håndfuld sange senere gik Laubek i studiet med et lille svensk/kinesisk/dansk ensemble og indspillede ep’en Jetty Out To Sea, som forener de østerlandske strengeinstrumenter med de vestlige.

 

Dørene åbner kl. 19

Koncerten starter kl. 20

Venue: Nygadehuset

Koncerten er siddende

Arrangeret af Aabenraa Live