Big O & The Blue Quarters (Blues)

BIG O & THE BLUE QUARTERS er fire ustyrlige jyske bluesknægte, suppleret med en enkelt voksen bassist til at tøjle dem. For vel spiller de autentisk old school swing/jump blues, men gør det med en ukuelig ung energi, og en imponerende instrumental virtuositet.

  BIG O & THE BLUE QUARTERS er ikke bare dygtige håndværkere. De har gravet dybt i blueshistorien, læst indgående på både West Coast, Chicago og Texas lektierne, og nærstuderet legender som Sonny Boy, Little Walter, Muddy, T-Bone og Elmore James m.fl. Men af og til pjækker de fra skole, og skriver deres egne numre, med et mere eksperimenterende og anarkistisk udtryk. Og i takt med at deres eget materiale fylder mere og mere i repertoiret, har de efterhånden fundet deres egen unikke lyd og kendetegnende intensitet.

  Både sammen og hver for sig, er medlemmerne af Big O & the Blue Quarters efterhånden velkendte ansigter på de danske blues scener. Her ses de ofte, side om side, med topmusikere fra ind- og udland. Og fra såvel musikerkollegaer som publikum, er der kun anerkendelse til overs for så tårnhøjt et musikalsk niveau, leveret af så ungt et band. Af samme grund er efterspørgslen hastigt stigende, og selv i udlandet har man fået øjne og ører op for de østjyske kometer. Således er Big O & The Blue Quarters at finde på plakaten for 2018 udgaven af den traditionsrige (29’ende) Blues Baltica/Bluesfest Eutin, i Tyskland.  

  LIVE-anmeldelse (Jakob Wandam – www.bluesnews.dk) 
  "Oscar Martin Eriksen har den helt rette, raspede vokal og godt tag om mundharpen, mens Jais Kurecko Eriksen på kontrabas og Mathias Rindom på trommerne giver det helt rette groove og shufflebeat.”
  "Big O & the Blue Quarters er i besiddelse af hele to af landets ubestridt største bluesguitar-talenter i Frederik Tygesen og Søren Schack, og de udfylder hver deres rolle i orkesterets lydbillede. Tygesen spiller i swingende rhythm & blues-stil og kan minde om Duke Robillard i sin tilgang, mens Schacks bidende tone og mere aggressive stil minder mere om Albert King eller West Side Chicago-navne som Otis Rush og Magic Sam.”
  "Big O & the Blue Quarters er et band, der emmer af spilleglæde, og det smitter af på publikum, når man kan se de smil og blikke, der udveksles på scenen.”

  Line-up:
  Oscar Martin Eriksen – vokal/harpe
  Frederik Tygesen – guitar/vokal
  Søren Schack – guitar/vokal
  Mathias Rindom – trommer/vokal
  Jais Kurecko Eriksen – bas/vokal

  Baggrund:
  Bandets fem medlemmer har lært hinanden at kende, gennem bluesmiljøet og jamsessions i Østjylland, og gruppen er en sammensmeltning af tidligere konstellationer som The Blues Express, The Backdrafts og Oscars Blues Band. Venskabet på tværs af orkestrene voksede, og det viste sig hurtigt at netop de fem havde en fælles musikalsk forståelse, der kunne udvikles på. Derfor slog de pjalterne sammen og valgte at fokusere 100% på deres fælles projekt; Big O & The Blue Quarters, hvor der på rekordtid opstod et fælles udtryk. 

  Dørene åbner kl. 14:30

  Der er gode øl på køl i baren ;)

  Billetpris:
  Forsalg: 120 kr.
  I døren: 130 kr.
  Studierabat: 50%

  Arrangør: NygadeHuset

  spotlight
  Sidst opdateret 12.11.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk